INFO

HOE HET ALLEMAAL BEGON

10 jaar geleden vond de toenmalige bedrijfsleider van Stadscafé de Boterwaag het wel een leuk idee om een Oktoberfest te organiseren. De huidige Oktoberfest-programmeur Marco had “volgens hem geheel toevallig” een behoorlijke collectie aan Duitse Schlagermuziek en besloot spontaan zijn diensten aan te bieden.
Er was ook nog een Duitse collega, hij wilde graag de boel in het Duits aan elkaar zwanzen. Bij de karaoke-concurrent huurden zij een karaoke apparaat met Duitse hits. Liters bier mocht gewoon nog in glas, dat er nooit gewonden zijn gevallen is een wonder.
Programmeur Marco: “We zagen ze soms wel eens met z’n 10-en tegelijk door een tafel zakken, effe schrikken, lachen en weer verder hossen, niks aan de hand”.

Het Oktoberfest op de Grote Markt staat naast de authentieke sfeer, bekend om de uitgebreide muzikale line-up. DJ duo Die Buterweger komen beide avonden met het beste van het slechtste dat het Schlager-genre te bieden heeft. DJ Otto Wunderbar draait alle hits aus der Heimat en feestgangers-bigband die Strasse Gebläse is erbij met slagwerk en een uitgebreide blazerssectie.