Nieuwe namen

Sniester festival begon in 2013 als droomproject van een paar bevriende Haagse programmeurs. Misselijk van op elk festivalaffiche hetzelfde rijtje dure, maar niet perse goede namen te zien zouden ze op Sniester alleen echt goede alternatieve acts laten spelen. Met een onversneden rauwe energie die elke bezoeker hard raakt. Een festival met veel hi-energy bands, waar overal waar je binnenloopt wat moois gebeurt.
8 jaar later is Sniester vaste prik op de Nederlandse festivalkalender in het laatste weekend van mei. Zo’n 80 nationale en internationale acts wrecken meer dan 15 podia in clubs & cafées in het Haagse Popdistrict, het muzikale hart van de stad. Behalve in de muziek geeft Sniester de toon aan als het om gelijkheid en inclusiviteit gaat, wat je terugziet in de randprogrammering & wat het festival zijn veelgeprezen relaxte karakter geeft.

Heel wat gedenkwaardige shows later duikt er steeds vaker een grotere naam op in de line-up, maar staat live reputatie nog steeds fier boven het aantal instagramfollowers. Deze driving force leverde het festival een Haagse Popprijs op en biedt het groeiende leger van muziekliefhebbers dat voor Sniester naar Den Haag afreist de volgende zekerheid: geen flauw idee wat we dit jaar weer gaan zien, maar het gaat sowieso allemaal weer fucking vet zijn. Op eerdere edities stonden onder andere The Bellrays, Millionaire, Heck, Lucky Fonz III, bFake, Altin Gün, Dool en Bökkers.

Mailen? info@wildroosterfestival.nl.

CONTACT & ORGANISATIE

Programmering:
Marco Bijsterbosch
Henk Koolen
Eva von der Assen
Remco Prins

Teksten:
Lilianne Laan | Copy Galore

Productie:
Isa Sanchez
Wesley Bohemen

PR & Marketing:
Popdistrict

Aankleding:
Charlotte van Waveren

Vormgeving:
Prik! Media

Webdesign:
WouterVellekoop.nl

PARTNERS